Harderweide
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen. 

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000. 

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Vragen over het gebied

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Vragen over de wijk

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Voor de komende jaren staan er in dit gebied in totaal ca. 1.000 woningen op de agenda.  In het 1e deel van Harderweide komen ca. 400 woningen in verkoop. Een groot deel daarvan verkoopt BPD. Dat aanbod vind je hier op de website.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In De Laaghe Veluwe komt een dversiteit aan woningen. Van tussen- tot hoekwoningen maar ook prachtige 2 onder 1 kap en vrijstaande woningen. 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

In De Laaghe Veluwe komen ook huurwoningen. De huurwoningen stralen de zelfde sfeer uit als de koopwoningen. Heb je interesse in huren? Neem even een kijkje op onderstaand nieuwsbericht op onze website.

Koop- en huurwoningen

Zijn er ook starterswoningen gepland?

In De Laaghe Veluwe zijn ook startwoningen gebouwd die vallen onder de sociale koopregeling. In de laatste fase, fase 5 komen deze ook. Hieraan zijn bepaalde inschrijvings- en toewijzingscriteria opgesteld. Wat dit precies is staat op onze website.

Lees meer

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

In De Laaghe Veluwe zijn ook startwoningen gebouwd die vallen onder de sociale koopregeling. In de laatste fase, fase 5 komen deze ook. Hieraan zijn bepaalde inschrijvings- en toewijzingscriteria opgesteld. Wat dit precies is staat op onze website.

Lees meer

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Je kunt je auto bij een aantal woningtypes op eigen terrein parkeren of in de garage. Voor andere woningtypes kan dat in het openbaar gebied.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren is en blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Zodra de Laaghe Veluwe is afgerond en de woningen zijn opgeleverd zal ook de definitieve wegen in de wijk worden aangelegd.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In de wijk komen speeltoestellen. Deze staat gepland bij de huurwoningen. Dit in het verlengde van bouwnummer 23 in fase 4. Welke speeltoestellen er komen is nog niet bekend. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

In Harderwijk mag je in het Strokelbos, ten westen van de Leuvenumse weg, je hond uitlaten en mag ook los, mits onder appel. Dit geld ook voor het Slingerbos, langs de A28 en allen roze aangegeven stroken die aangegeven zijn op de tekening Hondenuitlaatsplaatsen.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van de laatste fase, fase 5, daarvan is de prognose 3e kwartaal 2018.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Je kan de woningen bekijken. De woningen in fase 1 en 2 zijn gebouwd en opgeleverd. Fase 3 is in aanbouw. De woningen hebben de zelfde architectuur in fase 4 en 5.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning is aangevraagd maar nog niet verleend en onherroepelijk.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd?

De woningen in fase 1 en 2 zijn gebouwd en opgeleverd. Fase 3 is in aanbouw en de prognose van oplevering staat gepland op het einde van het jaar.
De prognose van start bouw van fase 4 is 3e kwartaal 2018 en de prognose van oplevering is zomer 2019.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Het bouwverkeer zal de de wijk binnenrijden via de reguliere weg die er nu al ligt om de wijk in te rijden. Direct links ligt dan direct fase 4. 

Vragen over de woningen

Welke makelaar verkoopt de woningen?

De Laaghe Veluwe wordt verkocht door 2 makelaars. Te weten
Randmeer Makelaars en Midden Nederland Makelaars. Voor Contactgegevens klik hier

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina woningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen in De Laaghe Veluwe hebben een tuin. De tuinligging van de woningen kan je zien op de interactieve kaart op de website. Ook staat de ligging en tuinafmetingen vernoemd bij het bouwnummer op de website bij kenmerken.

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je alle verkoopdocumentatie van de woningen bij je favoriete woning of in de Mijn Eigen Huis omgeving. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Fase 5 is de volgende fase van De Laaghe Veluwe. De prognose van start verkoop is het 3e kwartaal van 2018.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Je kunt geen bezichtiging inplannen voor de woningen in De Laaghe Veluwe. Alle woningen die zijn gebouw zijn in fase 1 en 2 zijn bewoond. Voor fase 3 bestaat de mogelijk om een woning die in aanbouw is te bezichtigen. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt door de makelaar met de aannemer.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Bij fase 4 zal gestart worden met de bouw vanaf bouwnummer 43 en dan vervolgens naar bouwnummer 1. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan zodra je een woning gekocht hebt. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de meerwerk opties bekend zijn, worden deze online geplaatst. Deze bekijk je op de pagina woningen onder het betreffende bouwnummer bij het kopje 'downloads' op deze website óf in je Mijn Eigen Huis omgeving.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woning wordt opgeleverd zonder keuken. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

In de woningen de Laaghe Veluwe komt gasaansluiting.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De woningen wordt opgeleverd met een badkamer. Deze is voorzien van een wastafel, wandcloset en douche. Van het merk Villeroy & Boch, type O.novo in de kleur wit. De kranen zijn van het merk Grohe of Hansgrohe, uitgevoerd in chroom. De formaten van de wand- en vloertegels zijn voor de verschillende types allemaal anders. De kleur is wel allemaal gelijk. Wandtegels zijn glaswit van Mosa en de vloertegels zijn antraciet van Mosa. De volledige uitvoering is te lezen in de Technische omschrijving. Deze kan je downloaden op de website bij het bouwnummer. 

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

De keukenleverancier is Eigenhuis Keukens in Amersfoort.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Dit kan in overleg besproken worden met de aannemer.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen klaar zijn, kan je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de pagina woningen.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres. 
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement? 
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels?

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

 • Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
 • Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
 • Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
 • Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijder je bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

De woningen in fase 1 en 2 zijn gebouwd en opgeleverd. Fase 3 is in aanbouw en de prognose van oplevering staat gepland op het einde van het jaar.
De prognose van start bouw van fase 4 is 3e kwartaal 2018 en de prognose van oplevering is zomer 2019.

 

Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie:  www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg. 

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Wanneer het plan goed is gekeurd door Woningborg sturen ze je het certificaat toe. 

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

Om de nieuwbouwkoopwoningen en woningbouwkavels zo eerlijk mogelijk te verdelen heeft het gemeentebestuur inschrijvings- en toewijzingsregels voor nieuwbouwkoopwoningen en woningbouwkavels opgesteld. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente. 

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

Harderwijk kent een centrale registratie van belangstellenden voor een nieuwbouw koopwoning of bouwkavel, met daaraan gekoppeld een puntensysteem. De gemeente bepaalt bij de eerste verkoopronde de volgorde van toewijzing door te kijken naar het aantal punten dat men heeft opgebouwd. Blijven er na deze toewijzing nog woningen of kavels over, dan is er sprake van vrije verkoop en geldt: ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.

In begin 2017 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd:

 • Vanaf 1 maart 2017 zijn geen nieuwe inschrijvingen meer mogelijk;
 • Iedereen die voor 2 maart 2017 staat ingeschreven kan nog tot 1 maart 2027 gebruik maken van zijn voorrangspositie.
 • Voor de woningen die de projectontwikkelaars BPD en Slokker in Drielanden (Harderweide) gaan ontwikkelen zijn afwijkende afspraken gemaakt. Alleen de ingeschreven woningzoekenden die vóór 15 oktober 2017 hun voorkeur voor Harderweide hebben doorgegeven kunnen nog gebruik maken van hun voorrangspositie tot 1 januari 2022.
 • De voorrangspositie geldt alleen voor de eerste twee voorkeuren per project.

Meer weten? 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?