Jouw huis financieren

Een huis kopen is de grootste aankoop in een mensenleven. Met veel keuzes die je als koper moet maken. Bij dit gebied zijn meerdere adviseurs van de Rabobank betrokken voor de financiering en een projectnotaris voor de hypotheek- en leveringsakte.

Zelf hypotheek berekenen

Je voelt het aan alles. Je wilt dat ene huis. Doordat wij al vroeg de (voorlopige) prijzen communiceren kan je je in een vroeg stadium voorbereiden op de aankoop van jouw droomhuis. Met onder andere de Hypotheek-berekentool van Rabobank of via onderstaande button krijg je eenvoudig inzicht in je maximale hypotheek en maandlasten. Zo weet je snel of het huis binnen handbereik is.

Zelf hypotheek berekenen

Adviesgesprekken

Gedurende  het koopproces heb je over het algemeen 2 adviesgesprekken over de financiering van jouw droomhuis. De eerste is oriënterend, de ander leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Het oriënterende gesprek is vaak vlak voorafgaand aan de koop van de woning en geeft je meer inzicht in de mogelijkheden. Het andere gesprek voer je als de handtekening onder de koopovereenkomst staat. In dat gesprek worden alle gegevens definitief opgevraagd en opgevoerd. Ook kies je op basis van het advies de hypotheekvorm en looptijd.

Adviesgesprekken

Hypotheek aanvragen

Jouw handtekening staat onder de koop-/aanneemovereenkomst en je hebt inzicht in jouw totale financieringsbehoefte. Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Kies je voor Rabobank? Dan kun je eenvoudig online je gegevens toevoegen aan jouw persoonlijke dossier. Daarmee krijg je ook nog eens korting op je advieskosten.
Uiteraard kan je bij elke hypotheekverstrekker naar keuze terecht. Vergelijk goed alle voorwaarden per aanbieder en kies voor een financieringsvorm die bij jou past. Uiteindelijk ontvang je een hypotheekofferte die je kunt accepteren. Een getekende hypotheekofferte van de Rabobank is maximaal 1 jaar geldig.

Financiering goedgekeurd

Gefeliciteerd! Als de financiering is goedgekeurd en je hebt de offerte goedgekeurd, staat jou eigenlijk een nieuwe toekomst niet  meer in de weg. In de koop-/aanneemovereenkomst staan waarschijnlijk enkele voorwaarden. Zo moet naast de financiering ook de omgevingsvergunning rond zijn en dient zo’n 70% van alle woningen in de fase waarin jij een woning koopt, verkocht te zijn. Per overeenkomst kunnen deze voorwaarden anders zijn. Op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan, mag je naar de notaris.

Financiering goedgekeurd

Naar de notaris

Is de financiering rond en de opschortende voorwaarden uit de koop/-aanneemovereenkomst zijn verlopen, dan mag je naar de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je daar weer de deur uit loopt, ben je de eigenaar van een stuk grond en het huis dat daarop gebouwd wordt.

Wij kiezen vaak voor een projectnotaris die alle contracten voor dat project afhandelt. Naast het passeren van de woning, kan de notaris ook andere zaken officieel vastleggen. Veel stellen kiezen bijvoorbeeld voor een Testament of een Samenlevingsovereenkomst .

Zet de eerste stap met een adviseur van de Rabobank

"De aankoop van een nieuwe woning is een spannende gebeurtenis. Ik heb ervaren dat klanten het prettig vinden wanneer ik hen tijdens dit traject begeleid", aldus Jeannette Beelen, Erkend Financieel Adviseur bij Rabobank Randmeren.
Heeft u interesse in één van de woningen in Harderweide? Dan helpt Jeannette, of één van haar collega's u graag verder! Zo kijkt zij samen met u wat de mogelijkheden zijn op het gebied van de financiering en wat de bijbehorende maandlasten worden. Verder bekijkt zij wat nodig is om u op financieel gebied verder te ontzorgen, zodat u zich maximaal kunt richten op de nieuwe woning.

Zelf ervaren?

Maak een afspraak met Jeannette Beelen of één van haar collega's, Kelvin Schiffmacher of Sander Willemsen, via (033) 467 55 00 of Financieel.Advies.randmeren@rabobank.nl

Liever zonder afspraak? Loop dan eens binnen tijdens ons inloopspreekuur en stel uw woonvragen. Vrijblijvend en zonder kosten. Ook als u geen klant bent van de Rabobank. Het inloopspreekuur vindt elke dinsdagmiddag, 13.00 - 17.00 uur, plaats bij ons kantoor aan de Hoofdweg 3 in Harderwijk.

Uw team

Team Rabobank
  Woningen
  Planning