Harderweide
Logo Logo

Voorzieningen Harderweide

In Harderweide combineer je het beste van 2 werelden. De Veluwe met haar prachtige aangezichten aan de ene kant en het water van het Wolderwijd met al haar mogelijkheden aan de andere kant. Tel daar bij op dat je zo in het gezellige centrum van Harderwijk zit. Nog dichter in de buurt ben je voorzien van alle dagelijkse faciliteiten. Dat klinkt toch perfect?

Groen en water

De woningen van plan De Laaghe Veluwe (fase 1) komen dicht bij de bestaande wijk Drielanden en alle daar aanwezige voorzieningen. Een kenmerk voor de wijk Harderweide is het vele groen én water. Uiteraard door de unieke ligging dicht bij de Veluwe en het Wolderwijd, maar ook in de nieuwbouwwijk zelf is er veel water en groen. De bestaande houtwallen met elzen en eiken blijven in tact. Bovendien wordt er nieuw groen aangelegd nog voordat de bouw start. Wonen in een nieuwbouwwijk maar al wel tussen bestaand groen. Een unieke combinatie.

Scholen

In Harderweide zijn er 2 basisscholen. Het Startblok en Alfons Ariëns. Met naastgelegen wijk Drielanden, wordt dat aanbod vergroot met basisscholen De Bogen en De Triangel. 

Iets verderop zijn er verschillende middelbare scholen te vinden, maar zit er ook een locatie van Landstede (MBO) waar je vele richtingen op kunt. Studeren? Je bent met de trein zo in Zwolle op Hogeschool Windesheim of in Utrecht op Hogeschool Utrecht.

Winkels en horeca

In het winkelcentrum van de naastgelegen wijk Drielanden ben je aan het juiste adres voor al je dagelijkse boodschappen of om gezellig te shoppen.

Daarnaast ben je natuurlijk ook zo in het gezellige centrum of de haven van Harderwijk. In de zon op een terrasje, bij de viskramen in de haven of winkelen in één van de boetiekjes. Het kan er allemaal. Ook voor de culinaire liefhebbers is er voldoende vertier, zo zijn er maar liefst 2 restaurants te vinden die beschikken over 1 of meerdere ‘Michelin sterren’.

Recreatie

Wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen of varen op het Wolderwijd of 1 van de andere Randmeren. Daarnaast is natuurlijk ook het Dolfinarium te vinden in Harderwijk. Na een dagje Dolfinarium lekker genieten van een drankje? Dat kan op het stadsstrand van Harderwijk! Een eiland met een heerlijk zandstrand. Eigenlijk voelt het in Harderwijk iedere dag, wel een beetje als weekend.

De Blauwe Long

Aan de oostzijde van Harderweide ligt De Blauwe Long; een parkachtig groengebied. Hier stroomt de 'Beek van den Hooge Geest’ vanuit Ermelo richting het Wolderwijd. De waterpartij die door Drielanden loopt, eindigt nu nog in De Blauwe Long. Dit water wordt op termijn doorgetrokken naar Harderweide. Om uiteindelijk uit te monden in een nieuwe grote waterpartij bij de Crescent. Niet alleen mooi om naar te kijken maar ook heerlijk om aan te recreëren.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?