Voorzieningen Harderweide

Vanuit De Weide Veluwe is werkelijk alles dichtbij. Een terrasje pakken, lekker een hapje eten, je dagelijkse boodschappen, winkelen, uitgebreid sporten of een fietstocht door de natuur. En wat dacht je van een lange wandeling in het nieuwe Crescent Park? Het winkelcentrum van Drielanden ligt op een paar minuten fietsen en je bent met de fiets binnen 15 minuten in het oude centrum van Harderwijk. We zetten alles even voor je op een rij.

Boetieks en speciaalzaken

Voor de dagelijkse boodschappen pak je de fiets en binnen 3 minuten sta je in het winkelcentrum van Drielanden. Hier vind je verschillende supermarkten zoals Jumbo en Aldi, bakkerij Van Dongen voor vers brood en veel andere winkels voor je dagelijkse boodschappen. HEMA, Etos, Primera, Slijterij Uw top Slijter of Koping Flora voor de mooiste boeketten, het zit er allemaal! Lekker shoppen? In Harderwijk vind je genoeg leuke boetiekjes om goed te kunnen slagen!

Culinair genieten

Zin in een lekkere lunch, een uitgebreid diner of een goeie kop koffie met iets zoets? Voor een gezellig terrasje fiets je in 15 minuten naar het oude centrum of de haven van Harderwijk. Deze Hanzestad heeft meer dan 100 monumenten, pittoreske straatjes, sfeervolle pleinen en genoeg leuke restaurants. Lekker in de zon op een terrasje, bij de viskramen in de haven of een avond culinair genieten bij ’t Nonnetje of restaurant Basiliek die beschikken over 1 of meerdere Michelinsterren.

Scholen in de buurt

Rondom De Weide Veluwe zitten meerdere basisscholen waaronder CBS Het Startblok, K.B.S. Wolderweide, GBS Fontanus Harderwijk, OBS De Bogen, Het Baken en C.B.S. De Triangel. Of Het Emaus College, een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs en De Lelie voor onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen. Genoeg keuze dus! Ook is er een ruim aanbod aan middelbare scholen zoals Christelijk College Nassau Veluwe of het RSG Slingerbos. Studeren? Je bent met de trein zo in Zwolle op Hogeschool Windesheim of in Utrecht op Hogeschool Utrecht.

Nieuwbouw De Weide Veluwe - Harderweide - Harderwijk
Nieuwbouw De Weide Veluwe - Harderweide - Harderwijk
Nieuwbouw De Weide Veluwe - Harderweide - Harderwijk

Sport en spel

In de omgeving zijn er genoeg sportscholen– en voorzieningen zoals vechtsportschool Nakama Gym, gymnastiekvereniging Olympia, Handbalvereniging Harderwijk, Korfbal Unitas/Persectief Harderwijk of Damclub Harderwijk. Wil je liever buitensporten? Ga hardlopen in het Crescent Park of probeer de pumptrackbaan eens. Ook heb je in dit park een leuke speelroute voor de kinderen met een gestrande 'piratenboot', een kabelbaan en een speeltoren met glijbaan. Verder vind je er een skatepark en een uitdagend obstakelparcours door en over het water en een speciaal hondenstrand. Of pak je fiets en geniet van de omgeving.

Recreatie

Er is genoeg te beleven in de omgeving! Vanuit De Weide Veluwe wandel je via de Botterbrug, voor fietsen en voetgangers, binnen een kwartiertje naar Strand Horst aan het Wolderwijd waar je kunt zwemmen en varen. En met de fiets ben je in 10 minuten bij de Beachclub & Surfschool. Er zit ook een manege op fietsafstand van de woonwijk. Wandelen of fietsen kan natuurlijk in de Veluwe, maar ook in het Crescent Park. Of ga naar het gezellige Harderwijk waar je het Dolfinarium vindt. Na een dagje Dolfinarium lekker genieten van een drankje? Dat kan op het stadsstrand van Harderwijk! Een eiland met een heerlijk zandstrand waar het goed vertoeven is in de zomer. Je kunt de dag ook goed afsluiten met een avondje theater of bioscoop in Harderwijk.

Nieuwbouw De Weide Veluwe - Harderweide - Harderwijk
Nieuwbouw De Weide Veluwe - Harderweide - Harderwijk
Wat en wanneer? Planning Harderweide
Hoe wil je wonen? Bekijk het aanbod