Warmtepomp verplicht vanaf 2026

12 september '23

Begin mei kondigde het kabinet aan dat de (hybride) warmtepomp vanaf 2026 de norm wordt voor het verwarmen van woningen die niet op een warmtenet zijn aangesloten. Best ingrijpend voor alle huiseigenaren bij wie de binnentemperatuur en het warme water nog met een cv-ketel wordt geregeld. Heb jij daar straks ook mee te maken?

Verduurzaming? Flink kostenplaatje

Je hebt een fijn huis. Maar is dat nog een woning met een cv-ketel en heb jij straks ook met verduurzaming te maken? Dat kan een flink kostenplaatje worden. Wist je dat een hybride warmtepomp met toebehoren zo'n 8.000 tot 10.000 euro kost? Natuurlijk zijn er wel verzachtende omstandigheden. Bijvoorbeeld een subsidie tot maximaal 30% voor de warmtepomp of een (nagenoeg) renteloze lening voor huiseigenaren die de kosten ook met subsidie niet kunnen betalen. Fijn dat deze mogelijkheden er zijn, maar het blijven (flink wat extra) kosten.

image alt

Optimaal en zorgeloos genieten

In plaats van verduurzamen, zou je ook een nieuwbouwwoning kunnen overwegen. Met een duurzame nieuwbouwwoning in De Weide Veluwe in Harderwijk ben je namelijk al helemaal op een duurzame toekomst voorbereid. Dit heeft naast het omzeilen van extra kosten en ingrijpende verbouwingen voor het verduurzamen, nog veel meer voordelen.

Wist je dat je met een nieuwbouwwoning met energielabel A+++ tot wel 59 procent kunt besparen op jouw verwarmingskosten? Met een energieneutrale woning (energielabel A++++) is dit zelfs 100 procent. Zo geniet je optimaal en zonder zorgen van een gezellig en comfortabel huis.

Bekijk alle duurzame voordelen van een nieuwbouwwoning
Meer informatie? Neem contact met ons op
Wonen in De Weide Veluwe? Bekijk de woningtypes