Meer over meerwerk

17 november '23

Een uitbouw aan de achterzijde, een gevelpui met dubbele deur in de achtergevel, een dakkapel of een inloopkast? In De Weide Veluwe fase 2 is er genoeg te kiezen qua meer- of minderwerk. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw favoriete woning? Lees dan snel verder!

Meer- en minderwerk

Bij nieuwbouw is het heel simpel. Je kunt een woning casco kopen -dus zelfs zonder sanitair en badkamerinrichting, en regelt dan de afwerking zelf. Handiger is om een woning ook inclusief sanitair en badkamerinrichting te laten opleveren, wat voordeliger is aangezien de aannemer voordelig inkoopt bij tegel- en badkamerleveranciers.

Natuurlijk kun je zelf bepalen welke tegels en badkamer je wilt, de aannemer biedt een standaard model en daar kun je op inspelen. Je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woning zoals een uitbouw en/of dakkapel. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Als je bijvoorbeeld geen badkamer wilt is dat minderwerk en wordt dit van de prijs afgetrokken. Dit alles is in de optie keuzelijst opgenomen, deze vind je onder het kopje downloads bij een woning op deze website.

Nieuwbouw Meerwerk

Opties in De Weide Veluwe fase 2

Genoeg over wat meer- en minderwerk is, laten we het leukste bespreken: wat is er allemaal mogelijk aan jouw in De Weide Veluwe fase 2?! Er zijn verschillende woningtypes in deze fase. De tussenwoning, de hoekwoning, de 2 onder 1 kapwoning, de levensloopwoning en de vrijstaande woning. Bij de meeste van deze woningen is het mogelijk om middels meerwerk een dakkapel toe te voegen.

Ook leuk: de keuze voor een ‘kleine’ uitbouw waarmee je je woonkamer een flinke extra ruimte geeft en de keuze voor een nog grotere uitbouw. En als we toch aan de achterzijde zijn kunnen we gelijk de optie bespreken van de gevelpui met dubbele deur in de achtergevel. Heerlijk om op een zomerse dag alle deuren naar de tuin open te zetten!

Jouw details

Er zijn ook veel opties mogelijk voor de verdiepingen. Een inloopkast, het samenvoegen van slaapkamers en het vergroten van de badkamer? Het is allemaal mogelijk. En kleinere zaken waar je misschien niet direct aan zou denken, maar die wel heel handig zijn: wat denk je van een vorstbestendige buitenkraan of een extra aansluiting in de keuken voor bijvoorbeeld een keukenmachine? Wanneer je nu instapt in een nieuwbouwproject, kun je al deze meer- en/of minderwerken opnemen.

Samen met de kopersadviseur van de aannemer neem je na aankoop de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! Nu al wegdromen bij wat je zou willen toevoegen aan een woning in De Weide Veluwe fase 2? Bekijk dan de woningen en vind onder het kopje downloads de optie keuzelijst.

Heb jij een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in De Weide Veluwe? Bekijk het woningaanbod