‘Bij nieuwbouw is vaak meer mogelijk dan in eerste instantie lijkt’

20 november '23

Op dit moment wonen Peter (57) en Jeannette (59) nog in Lelystad samen met hun kinderen, maar over een tijdje verhuizen ze naar hun nieuwe woning in Harderwijk. Daar kocht het stel een vrijstaande woning in de eerste fase van De Weide Veluwe. Peter: “De omgeving en het huis trokken ons enorm aan.”

image alt

Van Lelystad naar Harderwijk

“We waren al een tijdje om ons heen aan het kijken. Het leek ons leuk om nog een keer een stap te zetten naar een nieuwe woning. Oorspronkelijk komen wij beiden niet uit Flevoland en we misten de gezelligheid van een stad als Harderwijk vanwege de oude gebouwen, historie en cultuur. Lelystad is een fijne woonplaats geweest met veel voordelen, onze kinderen hebben hier veilig kunnen opgroeien, maar we zijn nu wel toe aan een nieuwe woonplaats”, vertelt Jeannette. “Op een gegeven moment kwam ik het project De Weide Veluwe tegen op internet. We schreven ons in, maar wisten niet of we kans zouden maken. In juni kregen we het goede nieuws dat de woning aan ons werd toegewezen!”

image alt

Duurzaam wonen

“We hebben een aantal jaren geleden al eens bij een bestaande woning gekeken in Harderwijk”, legt Peter uit, “maar dat werd hem toen niet. De omgeving van Harderwijk, de Veluwse bossen, doen mij terugdenken aan mijn jeugd in Ommen. Ik had ook het idee om één keer zelf een huis te ontwerpen en te laten bouwen, maar dat idee heb ik toch weer laten varen. Dat is ook wel een heel intensieve klus. Maar een spiksplinternieuw huis kopen en ons eigen maken, lijkt me ook erg leuk.” Jeannette vult Peter aan: “Het duurzame aspect spreekt ons ook aan. We hebben op onze huidige jaren 70-woning ook zonnepanelen gelegd en we rijden in een elektrische auto, maar als je meer wilt verduurzamen, dan moet je fors investeren. Een nieuwbouwhuis is in de basis energieneutraal en dat is iets wat we heel graag willen.”

image alt

Aangepast naar eigen smaak

Wat Jeannette en Peter nog meer aansprak aan De Weide Veluwe was de keuzevrijheid die ze gedurende het proces hebben. “Je hebt een aantal opties die je zelf kunt kiezen, bijvoorbeeld een uitbouw, een dakkapel, een andere indeling van kamers of het verplaatsen van de wasmachineaansluiting. Er is aardig wat mogelijk. Zo hebben wij zelf een andere optie bedacht voor een uitbouw. Niet qua grootte, maar we wilden graag beneden een soort wasruimte/bijkeuken hebben. Na wat reken- en tekenwerk bleek dat mogelijk en dat is heel prettig”, licht Jeannette toe. Peter: “De stijl van de woningen in deze wijk sprak ons ook aan. De woning heeft een andere uitstraling dan ons huidige huis. Het huis heeft ook een andere indeling, zo heeft de benedenverdieping een mooie leefkeuken. Dat lijkt ons heerlijk. En alles is lekker nieuw!”

image alt

Wonen op de Veluwe

Peter en Jeannette kijken uit naar de omgeving van hun nieuwe woning. “De woning ligt niet pal in het centrum van Harderwijk, maar een stukje daar vandaan. Vanuit de woning fiets je zo de Veluwe op. We hebben dat een keer gedaan toen we dit huis online tegenkwamen. Toen zijn we een stuk in de directe omgeving gaan fietsen. Het is er prachtig met de bossen en het Veluwemeer om de hoek”, vertelt Peter. Ook Jeannette kijkt uit naar haar nieuwe woonplaats: “We hebben een hond en we zagen al dat er een hondenstrandje in de buurt is. Daarnaast kijk ik ernaar uit om lekker in de bossen te wandelen. In Harderwijk zelf is genoeg te doen, met een kwartier fietsen ben je in de binnenstad met een gevarieerd winkelaanbod, gezellige horeca en een bioscoop, waar ik graag met vriendinnen naartoe ga. Er is een station en het ligt centraal, dicht bij de snelweg. Alle voorzieningen vind je hier om de hoek.”

Tips voor toekomstige kopers

“Het voordeel van een woning die in 2025 wordt opgeleverd, is dat we in een gedoseerd tempo besluiten kunnen nemen en zaken kunnen regelen. We hebben bijvoorbeeld net onze keuze voor de aanbouw doorgegeven. Nu hebben we tot half december de tijd om de keuken en het sanitair uit te zoeken, dat geeft ons ruim de tijd om weloverwogen en gedoseerd beslissingen te nemen”, vertelt Jeannette.

Ze heeft ook nog een goede tip voor toekomstige kopers: “Vraag altijd wat er mogelijk is. Dat is meer dan je soms van tevoren denkt.” Peter voegt daar nog aan toe: “Neem de tijd en moeite om bij de kopersbegeleider langs te gaan. Het overlegt aan tafel een stuk makkelijker en op die manier komt de woning veel meer tot leven.”

Ook wonen in De Weide Veluwe?

Ben jij net als Jeannette en Peter toe aan een nieuwe stap in het leven? Er zijn nog enkele beschikbare woningen in de eerste fase van De Weide Veluwe. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor fase 2 en 3 in volle gang.

Bekijk het aanbod
Heb jij een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in De Weide Veluwe? Bekijk het woningaanbod