Hoge energieprestaties voor De Weide Veluwe fase 3

28 februari '24

Voor de startersappartementen, die in De Weide Veluwe fase 3 worden gerealiseerd door BPD en Van Omme & De Groot, leggen we de lat voor de energieprestatie hoger dan de wettelijk eisen. De appartementen in deze fase zijn gasloos en BENG 2 = 0. De energie die nodig is voor het verwarmen en koelen van de woning, de warmtapwaterbereiding en de ventilatie wordt opgewerkt met de zonnepanelen op het dak van het complex. De woningen worden verwarmd (en gekoeld) door gebruik van een individuele bodemwarmtepomp (met een gedeelde bodembron). Klimaatgarant levert deze installaties.

VON-prijzen exclusief de Klimaatgarant installaties

De VON-prijs van de woningen is exclusief de Klimaatgarant installaties (warmtepomp, bodembron, PV-panelen en omvormer). Deze installaties huur je voor een bedrag van ca. € 75 - € 100 per maand, in ruil hiervoor word je compleet ontzorgd. Je kunt er ook voor kiezen om de volledige installatie aan te schaffen via Klimaatgarant zodat het jouw eigendom wordt. Je moet dan rekening houden met kosten van ca. € 11.500 - € 14.000 voor het aanschaffen van de installatie. De kosten verschillen per woning afhankelijk van de grootte en de ligging in het complex.

VvE voor De Weide Veluwe fase 3

Naast de VON-prijs en het leasebedrag moet je in een appartementencomplex ook altijd rekening houden met de VvE bijdrage. Bij deze appartementen zal het gaan over ca. € 180 per maand. Voor dit bedrag wordt het gebouw en de collectieve installaties onderhouden. Voor deze appartementen is rekening gehouden met basis onderhoud zonder glasbewassing, schoonmaak en tuinonderhoud. Je kunt als vereniging van eigenaren gezamenlijk altijd kiezen om het pakket uit te breiden.

Heb jij een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in De Weide Veluwe? Bekijk het woningaanbod