Deze culinaire hotspots in Harderwijk mag jij niet missen!

21 december '23

Harderwijk is een heerlijke bestemming en deze stad heeft genoeg te bieden. Een pittoreske historische binnenstad, goede restaurants en de prachtige boulevard waar je direct een vakantiegevoel krijgt. Er zijn heel wat leuke plekjes om te ontdekken. Wij vertellen je vast wat culinaire hotspots in Harderwijk. Laat je verrassen door wat de stad je op horecagebied te bieden heeft en ontdek deze fijne hotspots!

Een goed begin, is het halve werk…

…en daarom mag je het ontbijt niet overslaan! Wil je een keer buiten de deur ontbijten? Dan zijn er een aantal plekken waar jij je dag goed van start kunt gaan.

Baron

(Markt 15)

Bij Baron eten en drinken kun je vanaf 09.30 terecht voor een heerlijk ontbijtje. Hartig of zoet, je vindt het hier allemaal. Van een compleet ontbijtmenu tot aan yoghurt met noten en vers fruit of gewoon een lekkere uitsmijter met ham en kaas. En dat alles is te combineren met bijvoorbeeld een vers sjuutje on the side of een heerlijk bakkie koffie gemaakt van de fairtrade bonen van Santas. Voor de zoetekauwen onder ons, de eigengemaakte Veluwse appeltaart is hier ook echt een aanrader.

Kaneel&Kruimels

(Raadhuisplein 11A, Ermelo)

We maken een klein uitstapje naar Ermelo, want Kaneel & Kruimels mag zeker niet ontbreken in de lijst. Je kunt in deze gezellige zaak neerstrijken voor een lekker ontbijtje. Vooral de taartliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Alle taarten zijn huisgemaakt en stuk voor stuk echt zalig! Ben je nog op zoek naar een cadeau voor een vriend/vriendin of is het weer eens tijd iets leuks voor jezelf te scoren? Bij Kaneel&Kruimels Voor Thuis verkopen ze naast een aantal eigen ingekochte goodies (denk aan geurblokjes, kaarten, kussens en kaarsen) ook hun eigen thee en Chai Lattes. Ook van lokale ondernemers liggen er leuke spulletjes. Zeker een bezoekje waard dus.

Y.A.M.'s

(Luttekepoortstraat 6)

Coffeelovers opgelet! Want naast ontbijt, ben je ook voor de lekkerste koffie bij Y.A.M.'s aan het juiste adres. Je kunt hier zelfs barista en latte art workshops volgen. Start je dag bij Y.A.M.'s met een vers gemaakt ontbijt, met ruime keus van de lekkere ontbijtkaart. Er is voor ieder wat wils: o.a. eggs benedict, pancakes , açaibowls en nog meer! Elke eerste zondag van de maand hebben ze ook een ontbijtbuffet. Van 10.00 tot 12.00u kun je jouw ontbijthart ophalen aan de lekkerste ontbijtgerechten. Een gezellige start van de dag met familie of vrienden om daarna nog meer leuke plekjes te gaan ontdekken in Harderwijk.

taart

Dat breekt zo lekker de dag

Wil jij tussen de middag Harderwijk in voor een lunch? Probeer dan eens één van de volgende hotspots uit!

Grand Café Alleman

(Triasplein 1)

We starten meteen met een bijzondere hotspot. Bij Grand café Alleman kun je terecht voor een heerlijke, vers en huisgemaakte lunch bereid met veelal lokale producten. De lunch wordt geserveerd door mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het directe contact met de gasten vergroot hun zelfvertrouwen en stimuleert het zelfstandig functioneren. Wil je dineren, heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een heerlijk buffet of wil je voor een speciale gelegenheid gebakjes? Hiervoor kun je ook terecht bij Grand café Alleman. Een unieke plek in het prachtige Harderwijk

De Boterlap

(Markt 5)

Bij vele staat deze horecagelegenheid bekend als bar/café. Maar al sinds 2013 heeft de Boterlap ook een eigen Brasserie. In deze brasserie krijg je een kijkje in de open keuken waar de geur, kleur en smaak in optimale beleving samenkomen. Er wordt hier gewerkt met pure en herkenbare ingrediënten. Naast de vleesbereidingen staan alle dagen van de week volledig in het teken van een 'fish market'. De zee bepaalt aan de hand van het seizoen wat er gegeten wordt. Ben je graag buiten, dan kun je bij De Boterlap het hele jaar ook gebruik maken van het terras. Met een brede luifel, glazen windschermen en behagelijke terras heaters kun je hier heerlijk genieten.

Dikke Dirck

(Hondegatstraat 3)

Dikke Dirck is niet zomaar een restaurant. Hier draait het om beleving: aan ieder detail is aandacht besteed. Aan het interieur, de ongedwongen sfeer, het huiskamergevoel en de kraakverse producten. De chefs bereiden alle gerechten volledig vers voor je in de keuken en je hoeft niet bang te zijn dat je snel weer trekt krijgt. De porties zijn - zoals Dirck ze het zelf het liefste heeft - flink. Aan de kids heeft Dirck ook gedacht. Er is een speelhoek waar ze ongestoord kunnen spelen. Wil je een keer iets "anders dan anders" dan moet je gaan lunchen bij dit kleurrijke restaurant.

lunch

Een (avond)vullend programma

Quality time met je partner? Even buiten de deur eten met het gezin of bijpraten met vrienden? Het avondeten is een ideaal moment om even de tijd voor elkaar te nemen.

Kok Experience

(Hoofweg 2)

Kok Experience is een perfecte locatie om sfeervol te dineren met je gezin, familie, vrienden of groepen. Het leuke van deze locatie is dat je het kan combineren met een heel dagvullend programma. Je kunt met de kids naar het speelparadijs of misschien wel lasergamen of naar de bioscoop, er zijn talloze opties. Leuke uitjes gecombineerd met lekker eten. Een spectaculaire beleving voor jong en oud.

Het Nonnetje

(Vischmarkt 38)

Ben je een echte fijnproever dan moet je zeker een keer naar het sfeervolle restaurant Het Nonnetje. Het met 2 michelin sterren bekroonde restaurant vind je op de Vischmarkt van Harderwijk. Hier word je in een ontspannnen ambiance verrast met gerechten gemaakt door chef Robert-Jan Nijland en Meesterkok Michel van der Kroft. Voor culinaire hoogstandje moet je dus bij Het Nonnetje zijn.

Luigi's

(Markt 3)

In een van de mooiste historische panden in Harderwijk vind je Luigi's. Luigi's wordt al ruim 30 jaar gerund door Truida en Johan de Vries. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Als je al 30 jaar bestaat, dan moet het wel goed zijn. De eigenaren vinden het belangrijk om te weten wat ze serveren. Alle producten zijn puur en kakelvers en het liefst ingekocht bij de lokale leveranciers met passie voor hun producten. Ze nodigen je graag uit om te genieten van hun sfeervolle plek en heerlijke gerechten.

Diner
  Bekijk het laatste nieuws
  Contact