Een hypotheek voor jouw duurzame nieuwbouwwoning

24 april '18

Koop je een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning in De Laaghe Veluwe fase 4? Door het kopen van extra zonnepanelen kan de Rabo GroenHypotheek interessant voor je zijn. Met een GroenHypotheek krijg je namelijk tijdens de eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Voor het aanvragen van een Rabo GroenHypotheek heb je een Groenverklaring nodig. Indien je voldoende zonnepanelen koop ontvang je deze dergelijke Groen verklaring. Deze Groenverklaring wordt afgegeven voor 10 jaar. Je krijgt rentekorting op jouw GroenHypotheek voor de duur van jouw Groenverklaring.

EPC-waarde van 0,26 of lager

Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning, hoe beter de woning is voor ons klimaat. De woningen in De Laaghe Veluwe hebben een EPC-waarde van 0,4. Door het kopen van extra zonnepanelen kom je uit op EPC-waarde van 0,26. Lees alles over de rentekorting Rabo Groenhypotheek hier.

Meer leencapaciteit

Koop je een huis waarvan de zogenaamde Energie Prestatie Coëfficient (EPC) 0 is?  Dan kun je op basis van je inkomen € 25.000,- meer lenen. Dat is mogelijk omdat de energierekening van zo’n huis aanzienlijk lager is. Bij een nieuwbouwwoning die aan de huidige EPC eis (0,4) voor een omgevingsvergunning voldoet, is het toevoegen van 14 zonnepanelen in de meeste gevallen genoeg om dit te bereiken. Dat komt doordat nieuwbouwwoningen al erg energiezuinig zijn. Zo komt een energiezuinige nieuwe woning dus eerder binnen bereik. Meer informatie? Lees hier verder over de leennorm voor energiezuinige woningen.

Jouw persoonlijke Rabobank

Een huis kopen is een spannend proces. De hypotheek adviseurs van de Rabobank Randmeren denken graag met je mee. Zij kunnen inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Koop je een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant voor je zijn. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je een mail sturen naar Kelvin.Schiffmacher@rabobank.nl

Jouw huis financieren

Een huis kopen is de grootste aankoop in een mensenleven. Met veel keuzes die je als koper moet maken. Rabobank Randmeren helpt je hier graag mee!

Heb je een vraag? Kom naar de inloopavond
Financiering Meer informatie