Toewijzingsprocedure De Laaghe Veluwe fase 5

27 juli '18

Vanaf de start verkoop (donderdag 23 augustus) kan je je voorkeuren aangeven. Na de sluiting ontvang je van ons een formulier, in de vorm van een enquête, om je registratienummer van de Gemeente Harderwijk op te geven. Daarna vindt de toewijzing plaats. Kandidaten van de gemeente Harderwijk hebben voorrang. Om de nieuwbouwkoopwoningen zo eerlijk mogelijk te verdelen heeft het gemeentebestuur van de gemeente Harderwijk inschrijvings- en toewijzingsregels opgesteld. De uitgebreide toelichting over de toewijzingsregels is te vinden op de website van de gemeente. Heeft een bouwnummer geen voorkeurskandidaat van de gemeente? Dan kijken we op de volgordelijst (gemaakt door de notaris).

Ik sta niet ingeschreven bij de gemeente, wat nu?

Ondanks dat de belangstellenden die ingeschreven staan bij de gemeente voorrang krijgen, maak je nog steeds kans op een woning in De Laaghe Veluwe! De gemeente Harderwijk wijst de woningen toe aan diegene die het langste staan ingeschreven. Echter is er een mogelijkheid dat niet alle woningen een kandidaat hebben die ingeschreven staat bij de gemeente. In dit geval maak je dus kans op een woning als je niet ingeschreven staat bij de gemeente. In de vorige fases hebben veel mensen die niet stonden ingeschreven een woning toegewezen gekregen. 

Bijvoorbeeld

Stel, je staat niet ingeschreven bij de gemeente maar je wilt graag wonen in bouwnummer 65. Via jouw persoonlijk account geef je als voorkeurkeuze 1: bouwnummer 65. De inschrijfperiode sluit en de gemeente kijkt welke inschrijvers (bij de gemeente) geïnteresseerd zijn in bouwnummer 65. Wat blijkt, er is geen voorrangskandidaat van de gemeente voor bouwnummer 65. In dat geval vindt er een notariële loting plaats met de personen die wel voor het bouwnummer staan ingeschreven maar niet bij de gemeente. Na toewijzing kan je zien in je Mijn Eigen Huis account of je een woning toegewezen hebt gekregen. Wanneer één van de optanten de woning afwijst, dan is de eerst volgende op de lijst van de gemeente aan de beurt. Geen kandidaat van de gemeente? Dan is de eerst volgende op de notariële lotingslijst aan de beurt. 

Meer weten?

Mocht je vragen hebben over de toewijzingsprocedure kun je het beste contact opnemen met gemeente Harderwijk via telefoonnummer 0341 411 911. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Bekijk dan de website van gemeente Harderwijk. 

>> toewijzingscriteria nieuwbouwwoningen Harderwijk

 

Aanmaken Mijn Eigen Huis account
Woningaanbod Bekijken