Start bouw 132 koop- en huurwoningen in Harderwijk

9 april '19

Wethouder Christianne van der Wal gaf op dinsdag 2 april het symbolische startsein voor de bouw van 132 woningen in de wijk Harderweide te Harderwijk. Het gaat om fase 4 en 5 van project De Laaghe Veluwe met vrije sector koopwoningen en middeldure huurwoningen.

Huur- en koopwoningen

Er zijn 80 koopwoningen en 52 woningen in het middeldure huursegment. Dat er veel vraag is naar deze woningen blijkt wel uit de vele geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven. Evenals bij de eerdere fase zijn deze fases reeds bij start bouw uitverkocht. Dick Boekhout, ontwikkelingsmanager bij BPD: "De woningen waren ontzettend snel verkocht. We zien dat zo'n 75% van de woningen gekocht is door mensen die al in Harderwijk wonen. Dit toont aan hoe gewild het project De Laaghe Veluwe is."

Fases 4 en 5 van het project kennen een grote diversiteit aan typologieën met starterswoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen en vrije kavels. Het project is ontworpen in de stijl van de Kempische architectuur die zich kenmerkt door een authentieke bouwwijze, zowel in materialen als in vorm. Hiermee is een nieuw en gevarieerd woonprogramma toegevoegd aan Harderwijk. Rond de zomer krijgen de kopers en huurders de sleutel van hun nieuwe huis.

Start bouw Laaghe Veluwe Harderwijk
Start bouw Laaghe Veluwe Harderwijk
Start bouw Laaghe Veluwe Harderwijk

Ruimte voor recreëren

Toekomstige bewoners kunnen vanaf de zomer ontspannen in het naastgelegen Cresentpark dat door de gemeente Harderwijk wordt gerealiseerd. Het biedt volop ruimte om te recreëren en is met een wandelroute van bijna vier kilometer en mudrun obstakels een bijzonder speel- en doepark. Naar verwachting gaat begin 2020 de volgende fase van Harderweide in verkoop.

  Contact
  Veel gestelde vragen