Naamkeuze Harderweide bekrachtigd

19 januari '16

Op 12 januari 2016 heeft het College definitief ingestemd met de naamkeuze Harderweide voor de nieuwe woonbuurt, die naast Drielanden verrijst.

Harderweide is ondertussen al een aardig begrip geworden. Sinds 12 januari jl. staat ook het College volledig achter de naamkeuze en is er definitief ingestemd met de naam 'Harderweide'. 

De naam ‘Harderweide’ is niet zomaar gekozen. 'Weide’ refereert aan de weilanden die hier van oudsher lagen. De oorspronkelijke weilanden maken plaats voor een woonwijk met brinken, maar ook in die woonwijk is veel ruimte voor groen, flora en fauna en een goede verbinding met de natuur van de Veluwe. Het plan is ruim en ontspannen opgezet en ook in die zin “weids”. Door de toevoeging ‘Harder’ is het plan vrijwel automatisch verbonden met Harderwijk, maar ook met Drielanden, waarin één van de andere buurten ‘Harderhout’ heet. Tot slot ligt de naam ‘Harderweide’ lekker in het gehoor, wordt hij gemakkelijk onthouden en herkend. Kortom; de naam ‘Harderweide’ “dekt de lading” en geeft het plan een herkenbare, unieke, geografische verankering.

Straatnamen in 'Harderweide'

De naam van de wijk is dus nu bekend, maar dat geldt nog niet voor de namen van alle straten die hier komen. Bewoners en belanghebbenden worden tijdens de invulling van het wijkdeel, later in het proces, in de gelegenheid gesteld om richting de Naamgevingscommissie met voorstellen hiervoor te komen. Via de gemeentelijke kanalen, maar zeker ook via onze nieuwsbrieven en de website we je hierover. 

Iets vragen? Contact
Interesse om hier te wonen? Woningen