Eerlijke verdeling in De Laaghe Veluwe

20 juni '17

De start verkoop van de derde fase komt steeds dichterbij. Om de nieuwbouwkoopwoningen en woningbouwkavels zo eerlijk mogelijk te verdelen heeft het gemeentebestuur van de gemeente Harderwijk inschrijvings- en toewijzingsregels voor nieuwbouwkoopwoningen en woningbouwkavels opgesteld. De uitgebreide toelichting over de toewijzingsregels is te vinden op de website van de gemeente. 

Ik sta niet ingeschreven bij de gemeente, wat nu?

Ondanks dat de belangstellenden die ingeschreven staan bij de gemeente voorrang krijgen, maak je nog steeds kans op een woning in De Laaghe Veluwe! De gemeente Harderwijk wijst de woningen toe aan diegene die het langste staan ingeschreven. Echter is er een mogelijkheid dat niet alle woningen een kandidaat hebben die ingeschreven staat bij de gemeente. In dit geval vindt er een loting plaats. De vorige twee fases hebben heel veel mensen die niet stonden ingeschreven een woning toegewezen gekregen. 

Bijvoorbeeld

Stel, je staat niet ingeschreven bij de gemeente maar je wilt graag wonen in bouwnummer 63. Op het aanmeldingsformulier (beschikbaar tijdens en na ''start verkoopevenement'') geef je als voorkeurskeuze 1: bouwnummer 63. De inschrijfperiode sluit en de gemeente kijkt welke inschrijvers (bij de gemeente) geïnteresseerd zijn in bouwnummer 63. Wat blijkt, er is er is geen voorrangskandidaat van de gemeente voor bouwnummer 63. In dat geval vindt er een loting plaats tussen de personen die wel voor het bouwnummer staan ingeschreven maar niet bij de gemeente.

Meer weten?

Mocht je vragen hebben over de toewijzingsprocedure kun je het beste contact opnemen met gemeente Harderwijk via telefoonnummer 0341 411 911. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Bekijk dan de website van gemeente Harderwijk. 

Ik heb een vraag Contact
Bekijk de woningen! Woningen