17 mei 2023

De start verkoop datum van De Weide Veluwe is bekend!

Zet alvast dinsdag 23 mei om 10:00 uur in je agenda want dan start de online verkoop van de woningen in De Weide Veluwe. Op die dag zijn alle documenten in te zien en geef je jouw voorkeur(en) door. Weet jij al welke woning jouw voorkeur heeft? Bereid je alvast voor!

image alt

Meld je aan als belangstellende

Maak vandaag nog een account aan van Mijn Eigen Huis. Zo ben je goed voorbereid en hoef je niets te missen. Als je bent aangemeld ontvang je op 23 mei in de ochtend een nieuwsbrief met de link naar een speciale pagina waarop we het online traject uitleggen en wat je moet doen om je voorkeuren door te geven. Daarna ga je vanuit die pagina naar jouw account van Mijn Eigen Huis. Hier staan ook alle verkoopstukken zoals plattegronden en technische informatie over de woningen maar ook juridische documenten. Neem alles op je gemak door en stel gerust vragen als je die hebt.

Maak een account aan

Registratieformulier Koopwoning Puntensysteem

17 mei '23

Heb jij interesse in één van de woningen? Naast de aanmeldduur wordt er bij meerdere geïnteresseerde op één bouwnummer ook gekeken naar de financiële check. Deze check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Meer weten? Lees hier verder over de financiële check.

Om de nieuwbouwwoningen in De Weide Veluwe zo goed mogelijk te verdelen heeft het gemeentebestuur van de gemeente Harderwijk inschrijvings- en toewijzingsregels opgesteld. Sta je ingeschreven bij de gemeente Harderwijk en wil je gebruik maken van jouw voorrangspositie op basis van het Koopwoning Puntensysteem? Upload dan bij start verkoop samen met de financiële check een ingevuld registratieformulier in jouw Mijn Eigen Huis account van BPD.

Download het registratieformulier
image alt

Verkoopprocedure & toewijzing

Tot dinsdag 6 juni 10:00 uur heb je de tijd om maximaal 5 voorkeuren door te geven. Daarna worden alle inschrijvingen verzameld en de woningen toegewezen. In de dagen daarna wordt de toewijzing zichtbaar in je Mijn Eigen Huis account én je ontvangt een e-mail met het positieve of helaas minder goede nieuws voor jou. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij enkele criteria. Wil je meer weten over het kopen van een woning in De Weide Veluwe en de toewijzing? Lees hier meer!

Meer over de toewijzing

Wel of geen woning

Als jij een woning krijgt toegewezen dan krijg je hiervan per e-mail bericht en de uitslag zie je ook in jouw winkelwagentje in je Mijn Eigen Huis account. Je hebt dan maximaal 48 uur de tijd om je optie te bevestigen. Nadat je de optie hebt bevestigt bepaal jij vervolgens hoe je het aankoopproces wilt doorlopen.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Je ziet dan ook in jouw Mijn Eigen Huis account dat je reservekandidaat bent. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerstvolgende reservekandidaat, dan wordt er meteen contact met jou opgenomen. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten
Ook wonen in De Weide Veluwe? Bekijk alle bouwnummers