De architecten

15 augustus '16

De woningen in De Laaghe Veluwe zijn ontworpen door Geesink Weusten Architecten. De woningen zijn geïnspireerd op de Kempische architectuur. Het thema wordt ''wonen in de Dorpse Buurt''. 

Algemeen

Geesink Weusten Architecten is een creatief en dynamisch architecten-bureau en bestaat uit een team van 21 vakkundige medewerkers. De directie wordt gevormd door de architecten ir. Edo Geesink en ir. Bart Weusten.
Het bureau is een voortzetting van "Architectenbureau van Ouwerkerk Geesink" (tot 2003) en "Architectenbureau van Ouwerkerk Geesink Weusten" (tot 2008). Het architectenbureau is gevestigd in een markante monumentale 19e eeuwse villa met koetshuis aan de Utrechtseweg in Arnhem.

Ontwerpfilosofie

In de ontwerpfilosofie van Geesink Weusten Architecten is het unieke karakter van een opdracht het belangrijkste uitgangspunt. Bij De Laaghe Veluwe is dit het evenwicht tussen inpassing omgeving en individuele uitstraling. Er is gekozen voor een wisselend bebouwingsbeeld. De individuele panden zijn duidelijk herkenbaar en er is een afwisseling tussen twee-onder-één-kap-, tussen- hoek en vrijstaande woningen. Hiermee wordt het straatbeeld gevarieerd en speels. Het kleur en materiaalgebruik sluit feilloos aan bij het landelijke karakter van de Veluwe. De hoofdmaterialen zijn voornamelijk gebaseerd op aardkleuren.

Bij wie kan ik terecht voor vragen? Contact
Welke woningen komen hier? Woningen